Search This Blog

Loading...

Friday, April 30, 2010

Chef Leman

Satu ketika dulu,semasa di adakan Tahun Melawat Malaysia telah diadakan Malaysian Food Festival di Hotel Equatorial,P.Pinang.Maka berduyun duyunlah pelancong asing datang nak pekena makanan Malaysia yang terkenal keenakannya.Dalam ramai ramai tu ada sorang pelancung perempuan Mat salleh yang asyik mahsyuk pekena semua hidangan yang ada termasuklah sambal belacan,abis dibedalnya........
4 bulan kemudian pelancung Mat Salleh ni nama Annie datang lagi dan dah tentulah tempat yang ditujunya Hotel
Equatorial tetapi kali nih dia kecewa sebab Malaysian Food Festival dah tamat dan lebih mengecewakan bila tadak siapa yang faham berkenaan makanan Malaysia yang dimintanya.Untuk tidak mengecewakannya Ketua Tukang Masak Chef Leman telah dipanggil untuk menyediakan makanan yang diminta olih Annie.Maka berbagai bagailah gaya dan aksi Chef Leman untuk menerangkan adakah itu makanan yang dimintanya tapi Annie hanya menggeleng gelengkan kepala.....
Lastly,Annie mengajak Chef Leman kesatu sudut yang jauh dari pandangan orang.Bila sampai tiba tiba Annie pegang tangan Chef Leman sementara tangan dia lagi satu menyingkap skirt yang dipakainya..Annie terus menarik tangan Chef Leman ke cipap dia,rupa rupanya awek mat salleh nih tak suka pakai underwear.....Annie terus jolokkan jari hantu Chef Leman ke dalam lubang cipok dia,Chef Leman pun naik syok...dia buat derk ajer...
Lepas tu Annie bawa tangan Chef leman ke atas"Smell it...."arahnya.Ndak tak ndak Chef Leman menurut kata kata Annie.Kembang kempis kembang kempis lubang hidung Chef Leman menghidu satu aroma yang mengasyikkannya...Tiba tiba Chef Leman tersenyum lebar sampai ketelinga sambil berkata separuh menjerit..
"Oooooo......ikan masin jeruk ka...awat cek tak habaq?....
okey...okey...I do it for u now!!!!.."Chef Leman lalu bergegas kedapur.
Akhirnya hasrat Annie nak makan ikan masin jeruk termakbul juga sudahnya.

0 comments:

Post a Comment